Infrarood wandverwarmingspanelen

infrarood wandverwarming

WallBuddy infrarood wandverwarmingspanelen

WallBuddy® infrarood wandverwarmingspanelen zijn wit, 2,5 cm dik en gevat in een neutraal aluminium frame. Ze worden geleverd inclusief montageset, handleiding en aansluitsnoer met stekker. De panelen zijn voorzien van een Speedheat verwarmingselement en worden gefabriceerd in eigen fabriek volgens IEC 60335-2-30 veiligheidseisen en CE-conformiteitseisen. De verwarmingspanelen hebben lagere vermogens dan de meeste andere in de markt. De maximale temperatuur van het infraroodpaneel bedraagt 65 °C. Dit is veiliger en aangenamer. Hang de panelen bij voorkeur naast of schuin tegenover elkaar voor voldoende stralingswarmte.

We bieden twee verschillende infraroodpanelen in ons assortiment:

  • WallBuddy® van 60 x 60 cm met een vermogen van 175Watt.
  • WallBuddy® van 120 x 60 cm met een vermogen van 350Watt.

Infraroodpanelen als hoofd- of bijverwarming
Het vermogen dat nodig is om de ruimte te verwarmen hangt af van de gewenste warmte en de isolatie. In een goed geïsoleerd nieuwbouwhuis met weinig warmteverlies, kunnen infraroodpanelen dienen als hoofdverwarming. Meestal worden infraroodpanelen echter gebruikt als bijverwarming. Om te berekenen hoeveel panelen u moet installeren (als hoofdverwarming), kijkt u eerst naar de hoogte van het plafond om het vermogen per m2 te bepalen. Dat vermenigvuldigt u met het aantal vierkante meters.

Ruimte Plafond W/m2 Oppervlak Totaal vermogen Panelen
Garage/berging 220 cm 45W

 

28 m2

 

28 x 45 = 1260 W 3 of 4 x 350W
Bad/slaapkamer 240 cm 55W 12 m2 12 x 55 = 660 W 2 x 350W

 

Woonkamer 260 cm

 

65W 24 m2 24 x 65 = 1560 W 4 of 5 x 350W

Het vermogen van onze infraroodpanelen is lager dan andere merken. Bij grotere ruimtes waar de infraroodpanelen als hoofdverwarming worden ingezet, zetten wij liever meerdere panelen in. Onze panelen worden minder heet, maximaal 65 °C. De stralingswarmte is veel aangenamer, meerdere panelen spreiden de warmte beter en het wooncomfort is daardoor veel hoger dan met 1 paneel met een hoog vermogen.

  1. WallBuddy wandverwarming 175 Watt 600mm x 600mm x 25mm
  2. WallBuddy wandverwarming 350 Watt 600mm x 1200mm x 25mm

Zekerheid van 35 jaar ervaring

Speedheat Nederland biedt zowel het merk Speedheat (met eigen warmteadviseurs en inclusief installatie) als Quickheat voor de professional die de installatie zelf wil uitvoeren. Speedheat werd in 1986 opgericht en voorziet sinds die tijd internationaal huizen en gebouwen van het unieke superdunne elektrische vloerverwarmingssysteem. In 1996 werd Speedheat Nederland opgericht, en sindsdien werden ook hier al vele woningen, gebouwen, schepen en projecten voorzien van het duurzame warmtecomfort van Speedheat. Onze ervaring delen wij graag met de professionals die samen met ons de schouders willen zetten onder de energietransitie!

Producteigenschappen

Infraroodstraling heeft dankzij de natuurlijke warmte een positieve werking op de mens: net als de warmte van de zon! Infrarood verwarming biedt daarom ook meer comfort bij lagere kamertemperaturen. Op een kille voorjaarsdag kunnen de aangename warmtestralen van het verwarmingspaneel snel extra warmte creëren op de plek waar u zit. Energiezuinig, een hoog rendement en een snelle opwarmtijd: de drie hoofdredenen om te kiezen voor infrarood verwarmingspanelen. Bovendien zijn onze infraroodpanelen stekkerklaar!

 

Account aanmaken

Bestellen in de webshop is heel eenvoudig. Je kunt een account aanmaken zodat bij een volgende bestelling jouw gegevens reeds bekend zijn in ons systeem; recente bestellingen zijn zichtbaar en er kunnen herhaalorders geplaatst worden. Een éénmalige bestelling plaatsen is natuurlijk ook mogelijk. Ga in dat geval naar de webshop, kies jouw product(en) en bestel.